Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roubini BitMEX’e Çattı: Terörden Para Kazanıyorlar

Kripto para sektörünün en güçlü eleştirmenlerinden olan ve bulduğu hemen her fırsatta sektöre adeta çatan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, bu sefer de hedef tahtasına Arthur Hayes’i oturttu.

Daha önce Bitcoin ile ilgili çok sert ve olumsuz ifadeler kullanan Roubini, ondan sonra Vitalik Buterin ve Changpeng Zhao gibi isimlerle de dönem dönem yaşadığı tartışmalar ile gündeme gelmişti.

Roubini, bu sefer ise üstte de belirttiğimiz gibi kripto para sektörünün en büyük vadeli işlem platformu BitMEX’e çattı.

BitMEX ve platformun kurucusu Arthur Hayes’e karşı sert ifadeler kullanan başarıl isim, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”BitMEX’de yer alan kaynaklarımın bana verdiği bilgilere göre, bu firma Rusya, İran ve diğer bölgelerden suçluların parasını aklıyor. Bunu da aynı zamanda günlük olarak yapıyorlar. Borsaya bu yönde yapılan uyarılara da kulaklarını tıkıyorlar. Yani bu işten sağlam bir şekilde kar ediyorlar. Terör suçlularının parasını aklayarak kar eden bir şirketler. Bu ne kadar doğru, yorumunu size bırakıyorum.”

Roubini, kripto para sektörünün şu anda regüle olmamış bir kumarhane olduğunu iddia ederken, bu kumarhanenin esas aktörlerinin ise suçlular ve kara para aklayıcılar olduğunu not düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment