Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Libra’sı: Kanun Koyucular Projenin Durdurulmasını İstiyor

Facebok’un kripto parası Libra ile ilgili olarak yapılan görüşmeler devam ediyor. Çarşamba günü yapılan görüşmelerden yansıyanlar yavaş yavaş kripto para sektörünün haber sitelerinde yer almaya başlarken, Facebook’un Blockchain birimi başkanı David Marcus’un iyi niyetli ve güven vermeye çalışan yaklaşımının aksine, kanun koyucular projeye çok sert bir şekilde yaklaşıyor.

Hatta öyle ki, komite üyelerinden birisi olan Maxine Waters, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook’un kripto para projesinde kafasına yatmayan birçok şey olduğunu ifade ederken, bu projenin çok riskli olduğu vurgusunu yaptı.

Bazı kanun koyucular da, konuyla ilgili yaptıkları yorumlarda Facebook’un bu projeyi durdurmasını istedi.

Konuyla ilgili belki de en ilginç açıklama komite üyesi Brad Sherman’dan geldi. Sherman, oldukça ilginç ifadeler kullandığı açıklamalarda, Facebook’un kripto parası Libra’nın Amerika için, 11 Eylül’den bile daha fazla tehlike vaad ettiğini söyledi.

Ayrıca Facebook’un kripto parasının Louis Farrakhan ve Milo Yiannopoulos gibi tartışmalı isimlere de açık olup olmayacağı konusunda da  komite tarafındanMarcus’a sorular soruldu. Facebook’un Blockchain birimi başkanı, konuya cevap verirken sakinliğini korudu ve insanlara paralarıyla ne yapmalarını gerektiğini söyleyecek konumda olmadıklarını net bir şekilde ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment