Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DCG ile Gemini Arasındaki Davada Önemli Gelişme: Çözülüyor Mu?

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) tarafından sunulan yeni bir anlaşma Gemini Earn kullanıcılarına büyük oranda geri ödeme planı içeriyor.

Digital Currency Group, Genesis’in iflas işlemlerinin bir parçası olarak sunulan bir anlaşma ile Gemini Earn kullanıcılarına %95-110 oranında bir geri ödeme planı teklif etti. Teminatsız alacaklıların platform tarafından tutulan 607 milyon dolarlık kripto paralarını temsil eden bu ödeme işleminin öncelikle alacaklıların onayından geçmesi gerekecek.

Winklevoss kardeşlerin yönetimindeki Gemini, DCG ve Silbert’ı müşterileri dolandırmakla suçlamış ve ödenmemiş 1,46 milyar dolarlık borç nedeniyle temmuz ayının başında dava açmıştı.

Bu anlaşma DCG tarafından sunulan ikinci prensip anlaşması olarak kayıtlara geçti. DCG 29 Ağustos Salı günü mahkemeye yaptığı başvuruda, Genesis alacaklılarına prensip anlaşması kapsamında teminatsız alacaklılara %70 ile %90, teminatlı alacaklılara ise %90 ile %110’a varan oranda ödeme yapılacağına yer vermişti.,

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan zincirleme iflaslardan etkilenen DCG yönetimindeki Genesis, müşterileri için para çekim işlerini tamamen durdurmuş ve ardından iflas başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!