Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası CoinEx Saldırısının Arkasından da Bu Grup Çıktı!

Kripto para borsası CoinEx’in geçtiğimiz gün yaşadığı saldırının arkasından da birçok kripto para hırsızlığı ile bilinen Kuzey Koreli grup Lazarus çıktı.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT 13 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, dün kripto para borsası CoinEx’e karşı gerçekleştirilen siber saldırının arkasında Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus’un olabileceğine dair bir bağlantı yakalandığını aktardı.

Zach, Lazarus’un Stake saldırısında kullanılan bir kripto para cüzdanını yanlışlıkla CoinEx saldırında kullanılan bir hesapla etkileşime soktuğunu söyledi. Bu kanıt, her iki saldırının arkasındaki hesapların da Lazarus tarafından yönetildiğine işaret etti.

CoinEx 12 Eylül tarihinde kimliği belirsiz saldırganlar tarafından hacklenmiş ve borsanın sıcak cüzdanlarından 54 milyon dolar değerinde varlık çalınmıştı. CoinEx, fonları takip etmiş ve şüpheli cüzdanlara karşı kullanıcıları uyarmıştı.

Stake saldırısı ise 4 Eylül tarihinde gerçekleşmiş ve Lazarus’un platform üzerinden 40 milyon dolardan fazla değere sahip çok sayıda kripto varlığı ele geçirmesiyle sonuçlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!