Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DDoS Saldırısı Ardından Solana Ağı Üzerindeki Geliştirmeler Arttı

Solana Github gönderileri yaşanan DDoS saldırısı ardından yükselişe geçti.

Santiment verilerine göre, Solana günlük Github gönderilerinde Polkadot ve Cardano’yu geride bıraktı. 12-13 Aralık tarihleri arasında Solana Github gönderi sayısı 90‘a ulaşarak Polkadot (76) ve Cardano (65)’yu geride bıraktı.

 

Solana on-chain aktivasyonundaki artış, perşembe günü yaşanan ve ağın oldukça yavaşlamasına sebep olan hack saldırısı ardından gerçekleşti. En büyük 5. piyasa değerine sahip olan Solana ağı sorunu sistemi kapatmadan asgariye indirmeyi başardı. Yine de bu durum ağ güvenilirliği açısından şüphelere yol açabilir.

DDoS saldırısı sistemi gerçekte olmayan bir trafiği varmış gibi göstererek yavaşlatmayı sağlıyor. Bazı uzmanlarsa saldırı için Solana’nın “proof of history” sistemini sorumlu tuttu.

Konu hakkında Grayscale Investment öncesinde şu şekilde bir açıklamada bulunmuştu:

“Solana konsensus mekanizması istenilen sonucu verememe ihtimali bulunan ve pek de yaygın olmayan yeni bir blockchain teknolojisini kullanıyor. Ağın altında sistemin işleyişini aksatacak veya sistemi saldırılara açık hale getirecek kriptografik hatalar olabilir.

Eylül ayında Solana ağı işlem hacmindeki ani artış nedeniyle 17 saatlik bir kesintiye maruz kalmıştı. Mühendisler sorunu çözmeyi başaramamış ve onaylayıcılar sistemi yeniden başlatmak zorunda kalmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!