Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Yüz Doları Aştı: Decred Nedir?

En son 2018 yılında 100 doların üzerine çıkan Decred (DCR), 2021 yılının başından bu yana gördüğü artışla tekrar üç haneli fiyatlara ulaştı. 14 Nisan’da ATH yapan Decred (DCR) nedir?

Decred (DCR); aylık grafikte yüzde 15, iki haftalık grafikte yüzde 13 ve haftalık grafikte yüzde 8 oranında değer kazandı. Günlük bazda yüzde 4 oranında artış gören DCR, 14 Nisan’da 209,15 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2.6 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan DCR, 54. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük ticaret hacmi ise 43 milyon dolar seviyesinde.

decred-dcr
Kaynak

Decred (DCR) nedir?

Decred; Bitcoin’e benzer blockchain yapısına sahip, sürdürülebilirlik odaklı ve topluluğa önem veren bir kripto paradır. Decred, Politeia adlı topluluk faaliyetlerinin yürüten bir sisteme sahiptir.

Decred, Proof-of-Work ve Proof-of-Stake mekanizmalarını birlikte kullanır. Kullanıcılar, madencilik ve staking yaparak ödül kazanır. Kendi kendini finanse edebilen Decred, blok ödüllerinden pay alarak hazineye ekler.

Decred’in Trezor ve Ledger destekli Decredition adlı bir cüzdanı bulunur. Ayrıca mesajlaşma uygulaması olan Matrix ile kullanıcılar diğer Decred platformları ve Discord ile iletişim kurabilirler.

DCR, madencilik ve staking faaliyetlerinde ödül olarak verilir. Kripto para ayrıca; topluluk faaliyetleri, ekosisteme katkıda bulunma, alım-satım işlemleri için kullanılır.

Toplam arzı ~21 milyon olan DCR’ın dolaşımdaki arzı 12 milyondur. DCR’ı listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Binance, OKEx, Huobi, XT, MXC, HitBTC, Gate.io, AEX, Oceanex, Poloniex, BiKi, BKEX, Hoo.com, Bittrex, Atomars, KuCoin, CoinEx, EXMO, NovaDAX bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!