Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Altcoin Kurucusunun Duyurusu Token Fiyatında Pump-Dump Yaşattı!

Merkeziyetsiz finans protokolü Aave’nin (AAVE) kurucusunun sosyal medya paylaşımları token üzerinde ani fiyat hareketlerine neden oldu.

AAVE kurucusu Stani Kulechov dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi. Kullanıcılarına DeFi protokolüyle bağlantılı “gizli ürün lansmanı”nın detaylarını açıklayacağını beyan eden Kulechov, AAVE fiyatı üzerinde volatilite yarattı.

Söz konusu gelişmeyi bir Twitter Space yayını üzerinden duyuracağını belirten kurucu, en az 500 dinleyen olmadan açıklama yapmayacağını ve web3‘ün bu duyuruya hazır olmadığını ifadelerine ekledi.

Yaşanan bu fiyat hareketliliğinin ardından bir geri sayım paylaşan kurucu, geri sayımın sonunda yaptığı yayında “baba olacağını” duyurdu. Merakla beklenen duyurunun projeyle ile ilgili olmadığının fark edilmesinin ardından AAVE ani bir düşüş yaşadı.

Kurucunun bu sözleri o dakikalarda AAVE fiyatını 89,6 dolar seviyesinden yaklaşık %5’lik bir yükselişle 93,3 dolar seviyesine kadar taşıdı. Yaratılan suni ilgiyle birlikte 93 dolar bandına kadar yükselen fiyat duyurunun haber değeri taşımadığının anlaşılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde %4’lük değer kaybı yaşayarak 89 dolar bandına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!