Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı Kripto Paralara Dair Konuştu: İyi Konumdayız!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu başkanı, Bitcoin (BTC) ve kripto düzenlemesi için “iyi konumun” CFTC olduğunu iddia ederek ABD kongresine konu ile ilgili aksiyon alınması için çağrıda bulundu.

CFTC Başkanı Rostin Benham geçtiğimiz günlerde ABD Barolar Birliği etkinliğinde yaptığı konuşmada, kurumun emsal teşkil eden davalarla dolu başka bir yıl için çalıştığını dile getirdi. Benham, bütçe artışlarının yürütme ve gözetim ekibinin büyümesi konusunda katkı sağladığını da ekledi. Ayrıca başkan, Bitcoin ve kripto para piyasasının düzenlenmesi için uygun aktörün CFTC olduğu söylemlerini yineleyerek ABD kongresini “tetiği çekmeye” davet etti.

CFTC’nin ABD’li müşterilere yasa dışı bir şekilde kripto türev ürünleri sunan veya bu faaliyetleri ABD’de gerçekleştiren şirketlere emsal teşkil eden davalar açtığını dile getiren Benham, bu konuda gözetimi ciddiye aldıklarını dile getirdi. Ayrıca ekosistemin yok olacağını düşünmediğini ancak ciddi anlamda kapsamlı bir mevzuata ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Kripto para piyasasının henüz oldukça yeni bir sektör olduğunun altını çizen başkan, buna rağmen geçen yılki davaların %20’sinin bu sektörler ilgili olduğunu belirtti.

Ayrıca Benham, kongre tarafından CFTC’ye menkul kıymet olmayan tokenların ticari faaliyetlerini denetleme yetkisi verilmesi gerektiğini iddiasını yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!