Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Arkasındaki Şirket Ayı Piyasasında Çalışan Sayısını Azaltıyor

Filecoin’in (FIL) arkasında şirket olan Protocol Labs, kripto para piyasasında yaşanan düşüş ve makroekonomik durumu öne sürerek çalışan sayısında azalmaya gideceğini bildirdi.

Porotocol Labs CEO’su Juan Benet 3 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı bir duyuruda, şirketin içerisinde bulunduğu zorlu süreçte ayakta kalabilmesi için alınan önlemler kapsamında çalışan sayısının %21’inin görevine son vermek zorunda kalacaklarını açıkladı.

Benet yüksek faiz oranlarına, düşük yatırıma ve daha yüksek rekabet ortamına neden olan enflasyonun küresel şirketleri ve endüstrileri sarstığını dile getirdi. Makroekonomik zorlu ortamın kripto kışının etkilerini arttırdığını belirten CEO, şirketin bu süreci atlatmak adına maliyetleri düşürmeye çabaladığının da altını çizdi.

Duyuruda, şirketin çeşitli iş kollarından toplamda 89 kişinin işten çıkarma kararından etkileneceği bildirilirken bu karardan Filecoin ekibinin etkilenip etkilenmediğine dair bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli kripto para borsası Bittrex de çalışanlarının bir kısmının işlerine son vereceğini belirtmişti. Kripto kışı boyunca birçok kurumsal kripto para aktörü maliyetlerini düşürme stratejileri kapsamında ekiplerini küçültmek durumunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!