Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor’dan Ünlü Milyarder Chale Munger’in Bitcoin Çağrısına Yanıt

Yazılım şirketi Microstrategy’nin kurucusu Michael Saylor, Warren Buffett’ın sağ kolu Charlie Munger’in Bitcoin (BTC) yorumları üzerine değerini anlamak için yeterli zaman ve ortamının olmadığını dile getirdi.

Saylor 2 Şubat tarihinde CNBC’e ye verdiği röportajda, Saylor geçtiğimiz günlerde Charlie Munger’ın The Wall Street Journal’de kaleme aldığı ve kripto para birimlerinin kumar olduğunu öne sürdüğünü yazıya dair yorumlarda bulundu. Saylor, Munger’ın ve diğer batılı iş adamlarının Bitcoin hakkındaki fikirlerini açıklamaları için sürekli rahatsız edildiklerini ancak Bitcoin’i incelemek adına yeterli zamanları olmadığını belirtti.

Saylor, Munger’ın kripto para hakkındaki görüşlerini sempatik bulduğunu ifade ederken Bitcoin dışındaki binlerce token’ın da kumardan biraz daha fazlası olduğunu vurguladı. Kurucu, Munger’ın Güney Amerika, Afrika veya Asya’da bir iş adamı olması ve mevcut sorun üzerine 100 saat inceleme yapmak için zaman harcaması durumunda kendisinden daha amansız bir Bitcoin savunucusu olacağını iddia etti.

Saylor, sıradan insanların karşılaştığı finansal korunma sorunun yerel para birimlerinin sürekli değer kaybettiği Lübnan, Arjantin, Sri Lanka, Nijerya veya Venezuela’daki olaylarla daha iyi ifade edildiğini ileri sürdü.

Öte yandan şirketin Bitcoin stratejisi herhangi bir değişikliğe uğramadığını dile getiren Saylor, muhasebeleştirme standartları nedeniyle bilançodaki dijital varlık değerlerinin maliyetlerinin üzerine çıkması halinde bu artışın yansıtılamayacağını hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!