Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Çılgınlığı Bitiyor: Peki Sırada Ne Var?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörü son aylarda kripto para sektöründeki bütün ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Ethereum tabanlı birçok DeFi protokolünün kripto para biriminin rekor yükseliş yakalaması, bu sektör hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip olmayan yatırımcıların bile merakıyla iştahını kabarttı.

2020 yılının başından bu yana geçen sürede Aave %3.185, Kyber Network %898, Bancor %498, Loopring %493, REN %445, Synthetix %235, 0x %112 ve Augur %101 yükseliş yakaladı. Aave ve Kyber Network’ün geçtiğimiz yıl ise sırasıyla %7.000 ile %1.000 yükseliş elde etmesi aslında 2020 yılında DeFi’ın gündeme oturacağının sinyallerini vermişti.

DeFi projeleri kesinlikle diğer kripto para projelerinden çok daha fazla ilgi çekse de uzmanlar artık bunun sona yaklaştığını vurgulamakta.

DeFi Kullanımı Diplerde

ConsenSys tarafından yayınlanan bir rapora göre ise en az 100 DeFi işlemi olan DeFi kullanıcılarının sayısı 3 ay içerisinde 100 gibi oldukça düşük seviyelerde. Bu da kripto para sektörünün şu an için DeFi sektörüne nasıl dahil olduğunu gösteriyor.

Sektörün tamamının DeFi yatırımı olsa da neredeyse kimse bunları tam anlamıyla kullanmıyor. Bu da DeFi’ın asıl amacı yerine direkt olarak yatırım amacına hizmet ettiğini gösteriyor.

Vitalik Buterin de daha önce yaptığı açıklamada DeFi çılgınlığının yakında bitebileceğini vurgulamıştı. Herkes DeFi’ın sonlara geldiğinden emin olsa da kimse bundan sonra ne geleceğini bilmiyor gibi gözüküyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment