Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Devi MakerDAO’dan Stablecoin DAI İçin Yeni Platform

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO, stablecoin DAI merkezli kripto kredi platformu Spark Protocol’ü başlatıyor.

MakerDAO 8 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, kullanıcıların ekosistemin stablecoin’i DAI türünden kredi kullanabilecekleri kredi platformu Spark Protocol’ün 9 Mayıs itibariyle kullanıcıların hizmetine sunulacağını duyurdu.

Kullanıcıların aracısız bir şekilde etkileşime girerek Maker’ın likiditesinden faydalanabileceği bildirilen protokolün bir diğer DeFi protokolü Aave’nin 3. versiyonunun bir yazılım fork’u olduğu belirtildi.

Kullanıcıların protokol aracılığıyla Ethereum (ETH), staked ETH (stETH), DAI ve staked DAI (sDAI) kullanarak DAI kredisi alabileceği ifade edildi.

Ayrıca Maker Spark Protocol aracılığıyla kredi kullanıcılarının yıllık %1,11 faiz oranından faydalanacağını da açıklamaları arasına ekledi. MakerDAO kurucu ortağı Rune Christensen tarafından yakın geçmişte sunulan yeniden markalaşma çağrısı “Endgame” kapsamında çıkarılan bir ürün olduğu söylenen Spark Protocol hakkında Maker, şu söylemlerde bulundu:

Spark Protocol, Endgame Era’nın MakerDAO ekosistemine getireceği birçok yenilikten biridir ve yalnızca bir merkeziyetsiz finans (DeFi) ürünü ile Maker Protocol arasındaki bağlantıdan doğabilecek çığır açıcı yeni bir çözüm sağlar.

Şirketin Spark Protocol’ün Maker’a entegrasyonu sırasında Maker entegrasyonu üzerine çalışan bir yazılım şirketi olan Phoenix Labs ile birlikte çalıştığı da aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!