Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong’dan Önemli Kripto Para Açıklamaları: Düzenlemeler Nasıl Olacak?

Hong Kong düzenleyici kurumu, kripto para ekosisteminin gelişimini destekleyeceklerini fakat düzenlemeler konusunda sıkı bir tutum sergileyeceklerini vurguladı.

Son dönemde kripto paralara verdiği destek ve yapıcı adımlarla gündem yaratan Hong Kong cephesinden düzenlemeler konusunda dikkat çeken açıklamalar geldi. Hong Kong Para Otoritesi İcra Kurulu Başkanı Eddie Yue, Bloomberg Wealth Asia Summit’te verdiği bir demeçte ülkenin kripto paralar hakkındaki tutumunu yineledi.

Yue, bankalar için kripto müşterilerine hizmet verme konusunda daha fazla rehberlik hazırlandığını belirtirken yakın zamanda perakende yatırımcı katılımına ilişkin görüşmelerinin sonuçlanacağını açıkladı. Yue, kripto kurallarını kodlayan yasal çerçevenin şeffaflık ve netlik getireceğinin üzerinde durdu. Kripto borsaları için lisanslama uygulamalarının 1 Haziran‘da devreye girmesi bekleniyor.

Hong Kong’un kripto para ekosistemine kapılarını açtığını hatırlatan Yue, yine de düzenlemeler konusunda ipleri sıkı tutacaklarının altını çizerken yeni bir FTX vakasına izin verilmeyeceğini ifadelerine ekledi:

Ekosistemi burada yaratmalarına izin vereceğiz ve bu aslında çok fazla heyecan getiriyor. Ancak bu hafif dokunuşlu düzenleme anlamına gelmiyor. Düzenlemelerimiz sıkı olacak. FTX benzeri bir olayın tekrarlanmasına bu sıkı düzenlemeler sayesinde izin verilmeyecek.

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) geçtiğimiz hafta yaptığı duyurusunda bankalara seslenerek kripto para şirketlerine karşı daha açık ve destekleyici bir tutum sergilemeleri konusunda çağrıda bulunmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!