Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü FinNexus Hacklendiğini Açıkladı: Zarar Yaklaşık 8 Milyon Dolar

DeFi opsiyon platformu FinNexus, hack saldırısına uğradığını açıkladı. Analistler, olayın bir hack saldırısı olmadığını düşünüyor.

FinNexus, Twitter’da yaptığı açıklamada protokolün ERC20 akıllı sözleşmesinin saldırıya uğradığını söyledi. Platform, olay aydınlanana kadar kullanıcılardan paralarını çekmelerini istedi. Bununla birlikte FinNexus, kullanıcıları platformun native tokenı FNX’i borsalardan almaktan kaçınmaları yönünde uyardı.

FNX, 24 saat içerisinde yüzde 90 oranında değer kaybı yaşadı.

Gerçekten hack saldırısı mı yaşandı?

Bazı analistler, FinNexus protokolünün hacklenmediğine dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Analist Igor Igamberdiev, protokolün orijinal sahibinden Ethereum ve Binance Smart Chain’de bulunan bir adrese devredildiğini açıkladı.

finnexus-transfer
Kaynak

Analist, yeni adresin Ethereum’da 323 milyon FNX (5.9 milyon dolar) ve BSC’de 60 milyon FNX (1.6 milyon dolar) mintlediğini söyledi. Analiste göre, mintleme işleminden sonra tokenlar dumplanmaya başladı. Igor, “Rug pull mu yoksa private key mi çalındı?” diye sordu.

DeFi analisti Chris Blec, FinNexus’a ait işlemler arasında admin key kullanılarak sözleşme sahibinin değiştirildiğine dair bir işlem bulunduğunu gösterdi. Blec, bu işlemin ardından birçok tokenın mintlenerek satıldığını söyledi.

finnexus-token-adress
Kaynak

Blec, FinNexus’un paylaşımına yorum yaparak akıllı sözleşmenin hacklenmediğini, admin keyin çalındığını ya da ekip üyelerinden birisinin bu keyi kötü amaçlı kullandığını söyledi. Blec, “Lütfen bu anahtarı güvende tutmak için nasıl bir güvenlik yöntemi kullandığınızı açıklayın. Yoksa sadece MetaMask cüzdanında mı tutuldu?” diye sordu.

Platform, ekibin konuyla ilgili çalışma yapmaya devam ettiğini belirtti. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!