Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Patronu Dev Pozisyonuna Çare Buldu: Altcoin Fiyatı Toparlıyor!

Curve Finance kurucusu Michael Egorov’un 140 milyon CRV’lik pozisyonu için nihayet çare bulundu.

Michael Egorov’un 1 yıldan uzun süredir taşıdığı 33 milyon dolar değerinde 140 milyon CRV’lik pozisyonu tümüyle kapanıyor. Egorov, geçtiğimiz süreçte 141 milyon dolarlık CRV destekli 95,7 milyon dolarlık stablecoin kredisi almıştı. Bu borç çoğunlukla crvUSD cinsinden alınmıştı.

Hack söylentilerine paralel olarak CRV fiyatı bir günde %25’den fazla düşünce, kurucunun pozisyonu 10 milyon dolarlık sorunlu borç krizine yol açtı.

Borcun %93’ü ödendi

Egorov yaşananların ardından X hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımında “Pozisyonlarımın büyüklüğü piyasaların kaldıramayacağı kadar büyüktü ve 10 milyonluk sorunlu borca ​​neden oldu.” dedi.

Buna karşılık borcun %93’ünü ödediğini ve geri kalanını da en kısa sürede kapatacağını açıkladı.

0,4 dolardan CRV sattığı herkes zararda

Michael Egorov, teminat olarak CRV ile çok fazla stablecoin ödünç aldığından, 31 Temmuz 2023’te Curve saldırısının ardından krediyi geri ödemek için arayışlara başlamıştı. O sıralarda fiyat 0,45-0,50 dolar seviyesindeydi ve OTC yoluyla ucuzdan CRV satmak zorunda kalmıştı.

Egorov OTC aracılığıyla 0,4 dolar fiyattan 62,5 milyon dolar karşılığında toplam 156,35 CRV satmıştı. Bu fiyattan CRV alan isimler arasında TRON kurucusu Justin Sun gibi isimlerde yer almıştı.

Geçen sene kendine bir malikane almıştı

Michael Egorov her ne kadar büyük bir zarar etmiş gibi görünse de, geçen sene nisan ayında bu pozisyondan para çıkarmayı başarmış ve karşılığında Avustralya’dan 41 milyon dolar değerinde bir malikane satın almıştı.

Dün yaşanan düşüşle birlikte vadeli işlem piyasasında 0,22 dolara kadar gerileyen CRV, kurucunun pozisyonunun patlamasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %15 yükseliş sergileyen CRV, yazım esnasında 0,29 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!