Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformu Maker (MKR) Kendi Rekorunu Kırmayı Başardı

DeFi çılgınlığının en parlak günlerine doğru sıçramasına yardımcı olan erken dönem merkeziyetsiz finans protokollerinden Maker (MKR) kendi rekorunu kırdı. Maker’a kilitlenen değer tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Eylül ayının yaralarını saran altcoinlerden MKR, sağlıklı bir temel üzerine istikrarlı büyümesine devam ediyor. Yield farming uygulamasında kullanılabilen bir DeFi tokenı olan Maker, Ethereum tabanlı bir protokoldür. Son 7 günde %11’in üzerinde artış gösteren Maker, şu an 578 dolardan işlem görüyor.

Maker protokolüne kilitlenen toplam değer, DeFi sektörüne kitlenen toplam değerin neredeyse %20’sine eşit olacak seviyeye gelerek 2 milyar dolara yaklaştı. Bu performans ile Maker piyasa hakimiyeti açısından, DeFi dünyasının en rağbet alan platformu Uniswap‘in hemen arkasında yer alıyor. Maker, “lending” tokenları sıralamasında ise Aave‘in (LEND) hemen üzerinde ilk sırada yer alıyor.

Analist Tony Spilotro’dan Maker (MKR) Teknik Analizi

  • Analiste göre MKR, ters “Head And Shoulders” denen grafik modelini oluşturmaya çalışıyor.
  • Ters Head And Shoulders modeli; tıpkı ismindeki gibi baş konumunda bir dip noktası ve bu dip noktanın iki yanında omuz gibi görünen daha yüksek iki noktayı işaret eden bir grafik modelidir.
  • Analist, grafiğin 2/3 oranında tamamlandığını öne sürüyor.
  • Teknik temeller, Maker için güçlü bir görünüm sunuyor ve bu durum daha da yükseliş ile sonuçlanabilir.
  • Analiste göre grafik tamamlanırsa, MKR için 2 bin doların üzerine bir ziyaret mümkün olabilir.
  • Analiste göre Maker fiyatları, kitlenen toplam değerin yükseldiği hıza yetişebilirse çok daha güçlü bir ivme sağlanabilir.
Maker için ters bir “baş ve omuzlar” modelinin gözüktüğü grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!