Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Platformundan Müjde: Etkilenen Kullanıcılara Telafi Sözü Geldi!

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Curve Finance (CRV) temmuz ayının sonunda yaşanan 62 milyon dolarlık hack saldırısından etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapacağını açıkladı.

Curve Finance’den yatırımcılar için iyi haber geldi. DeFi platformu 30 Temmuz günü 62 milyon dolar değerinde hack saldırısına uğramasının ardından, saldırıdan etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapılacağını duyurdu.

Ekip tarafından yapılan açıklamada, saldırıda çalınan fonların %70’inin halihazırda kurtarıldığı belirtilirken soruşturmanın devam ettiği vurgulandı:

Geçen hafta yapılan saldırıdan etkilenen fonların %70’i kurtarılırken geri kalanıyla ilgili aktif soruşturma sürüyor. Bu arada, uygun dağıtım amacıyla etkilenen her kullanıcının ilgili paylarını ölçmek için de çalışıyoruz.

Curve ekibi sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması için saldırgana fonları iade etmesi karşılığında %10’luk bir ödül teklif etmişti. Saldırgan bu doğrultuda bir miktar ödeme yaptı ancak istenilen tutarı tamamlamamıştı. Ardından Curve, saldırıyı gerçekleştireni ifşa eden kişiye ödül vereceğini belirterek daha sert bir yolu tercih etmişti.

Öte yandan kripto para piyasasının önemli isimleri, Curve’yi bu zor günlerinde yalnız bırakmayarak projeye yatırım yaptı. Bu aktörlerden biri olan Binance, CRV’ye 5 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!