Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Projesi ABD ve Diğer Ülkeler Yüzünden Pes Etti: Kapanıyor!

Merkeziyetsiz finans (DeFİ) protokolü Yield Protocol (YIELD), 2023 yılının sonuna kadar tüm faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Yield Protocol tarafından yapılan resmi açıklamada, artan düzenleyici baskıları ve piyasa şartlarının kötü olması gerekçe gösterilerek kredi faaliyetleri dahil tüm opesrasyonlara 29 Aralık 2023’te sona ereceğine yer verildi.

Geçtiğimiz boğa koşusunda 22 milyon dolar civarında toplam kilitli varlığa (TVL) sahip olan Yield Protocol, son 1 yıllık süreçte yaşanan kan kaybının ardından 2 milyon dolarlık TVL’ye kadar geriledi.

Ekip tarafından yapılan açıklamada kullanıcı talebinin azaldığı öne çıkarılırken ABD, Avrupa ve İngiltere’deki artan düzenleyici politikalara yer verildi:

Bu kararın gerekli olduğunu düşündük çünkü şu anda sürdürülebilir bir Yield Protokolü üzerinden sabit faizli borçlanmaya yönelik talebi azaltıyor. Ayrıca, ABD’deki mevcut düzenleyici ortam, Avrupa ve Birleşik Krallık’taki artan düzenleyici gerekliliklerle birleştiğinde, Verim Protokolünü desteklemeye devam etmemizi zorlaştırıyor.

Başta İngiltere olmak üzere AB’deki düzenleyici politikaları geçtiğimiz süreçte hız kazanarak kripto para şirketleri için daha zorlu bir hale gelmeye başladı. İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA) 8 Ekim’den itibaren yeni sert düzenleyici politikaların hayata geçeceğini duyurmuştu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,3 artış sergileyen YIELD, yazım esnasında 0,00129 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!