Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Önemli Tarih Öncesi Kripto Para Borsalarına Son Uyarı!

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), yaklaşan düzenlemelerle ilgili olarak kripto para şirketlerini uyardı.

FCA, 8 Ekim’den itibaren geçerli olacak kuralları hatırlatarak kripto para şirketlerine net bir uyarıda bulundu. Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamada, birçok kripto para şirketinin halen daha FCA ile etkileşime girmeyi reddettiği belirtildi. Açıklamanın detaylarında 150’den fazla kripto para şirketi arasından sadece 24 tanesinin sunulan ankete yanıt verdiği vurgulandı.

FCA, katılım eksikliğini beraberinde ciddi uyumsuzluk endişeleri getirdiğini ifade etti:

En iyi çabalarımıza rağmen, 150’den fazla firmaya gönderilen bir ankete yalnızca 24 firma yanıt verdi. Katılım eksikliği, kayıtsız firmaların yeni rejime uymaya hazır olup olmadıkları konusunda ciddi endişeler uyandırıyor.

FCA tarafından kararlaştırılan ve 8 Ekim 2023‘te hayata geçecek yeni kurallar dahilinde, kripto paralar “kısıtlı kitlesel yatırım” olarak sınıflandırılacak ve herhangi bir reklam veya promosyonun “açık risk uyarıları” içermesi gerekecek.

Öte yandan birçok kripto para borsasının sıklıkla kullandığı ve ödüller dağıttığı “arkadaşını davet et ve kazan” kampanyaları tamamen yasaklanacak. Ayrıca kripto para sektörüne ilk kez yatırım yapacak kullanıcılara da borsalar tarafından bir “soğuma süresi” tanınacak. Atılacak bu adım sayesinde yatırımcıların acele karar vermemesi ve riskleri daha iyi anlaması sağlanacak.

Bununla birlikte söz konusu yeni düzenlemelere uyum sağlamadan faaliyet gösteren kripto para firmalarına hapis cezası dahil olmak üzere caydırıcı cezalar uygulanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!