Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Aave’den CRV Manipülasyonu Sonrası 17 Token İçin Kritik Karar

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave, volatilite risklerini ve piyasa manipülasyonlarını savuşturmak adına 17 token için borç verme piyasalarını geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Aave, Ethereum üzerindeki toplamda 12 token ve 5 stablecoin için borç verme piyasalarını geçici olarak dondurdu. Yapılan açıklamada askıya alma sebebi olarak zayıf likiditeleri piyasa manipülasyonlarından doğabilecek volatilite riskleri öne sürüldü. Karar Aave topluluğuna birkaç gün önce sunuldu ve topluluk tarafından kabul edilmesinin ardından devreye sokuldu.

İşlemleri dondurulan varlıklar arasında Yearn.finance (YFI), Curve Finance (CRV), 0x (ZRX), Decentraland (MANA), 1inch (1INCH), Basic Attention Token (BAT), Enjin (ENJ), Ampleforth (AMPL), DeFi Pulse Index (DPI), RENFIL, Maker (MKR) ve xSUSHI yer aldı. Bununla birlikte protokol sUSD, Pax Dollar (USDP), Liquidity USD (LUSD), Gemini Dollar (GUSD) ve RAI stablecoinlerini de askıya aldı.

Söz konusu varlıklar dondurulduğu için kullanıcılar varlıklar üzerinden kredi alamıyor ya da varlıklarını protokole yatıramıyor.

Aave’nin bu likidite manipülasyonu endişesi geçtiğimiz günlerde Curve Finance üzerinde yaşanan manipülasyondan kaynaklanıyor olabilir. Hatırlanacağı üzere bir balinanın çektiği CRV kredisiyle aynı anda hem açıktan satış yaparak hem de short (kısa) pozisyon alarak kar etmeyi planladığı iddia edilmiş ve büyük fiyat hareketliliği yaşanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!