Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolüne 8.5 milyonluk Kredi Saldırısı: Stablecoin ve Token Fiyatı Çakıldı!

Avalanche (AVAX) tabanlı Platypus Finance’in stablecoin’i Platypus USD (USP) yaşanan 8,5 milyon dolarlık flash loan saldırısının ardından dolar sabitliğini kaybetti.

Blokzinciri güvenlik firması CertiK tarafından paylaşılan bir gönderide merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Platypus Finance’in bir flash loan (flaş kredi) saldırısına maruz kaldığı duyuruldu. Söz konusu saldırıdaki potansiyel kaybın 8,5 milyon dolar olduğunu ifade edildi. CoinGecko verilerine göre saldırının ardından protokolün stablecoin’i USP sabitliğini kaybederek 1 dolarlık fiyatını kaybetti ve 0,48 dolara düştü.

Platypus tarafından yapılan açıklamada saldırının USP ödeme mekanizmasındaki bir açıktan kaynaklandığı belirtilirken 8,5 milyon dolarlık kayıp doğrulandı:

Sevgili topluluk, yakın zamanda protokolümüzün saldırıya uğradığını ve saldırganın USP mekanizmamızdaki bir kusurdan yararlandığını üzülerek bildiririz. Teminatı tutan sözleşmedeki USP kontrol mekanizmasındaki bir mantık hatasından yararlanarak bir flaş loan yöntemi kullandılar. Ana havuzdan toplam 8,5 milyon kayıp yaşandı.

Ekip, hacker ile fonların iadesi karşılığında bir ödül için pazarlık yapmak üzere iletişime geçildiğini beyan etti. Saldırgan elde ettiği varlıkları akıllı kontrat üzerinden çekmediği için şu an için 8,5 milyon dolarlık meblağ akıllı kontrat sözleşmesinde kilitli duruyor.

Öte yandan Binance, Tether (USDT) ve Circle ile çalınan fonları dondurmak için temas halinde olduklarını belirten Platypus, saldırıdan etkilenen yatırımcılar için tazminat seçenekleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Toplam kilitli varlık (TVL) değeri 59 milyon dolar olan protokolün yerel tokenları Platypus Finance (PTP) ve USP ciddi değer kayıpları yaşadı. PTP 0,1449 dolar seviyelerinden 0,08749 dolar seviyelerine gerilerken 1 dolara sabit olması gereken USP, %50’den fazla değer kaybı yaşayarak 0,48 dolara düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!