Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolüne Optimism Üzerinde 7 Milyonluk Hack: Altcoin Fiyatı Çakıldı

Çok zincirli merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Hundred Finance’ın bir siber saldırı sonucunda 7 milyon dolar kaybettiğini açıklamasıyla yerel token’ı HND %60’ın üzerinde değer kaybetti.

Hundred Finance 15 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, protokolün Ethereum (ETH) katman-2 ağı Optimism (OP) üzerinde siber saldırıya uğradığını duyurdu.

Protokol, saldırı nedeniyle kaybedilen tutarın 7 milyon dolar olduğunu belirtirken ekibin saldırganla iletişime geçmek için hamlede bulunduğunu ifade etti. Çeşitli güvenlik ekipleri ile de temas halinde olunduğu ancak ana odak noktasının, saldırganla bir anlaşmaya varabilmek olduğunun altı çizildi.

Ekip, saldırının nasıl gerçekleştiğine dair herhangi bir bilgi vermezken yakın zamanda bir inceleme raporu oluşturulacağını dile getirdi. Ayrıca kullanıcılardan saldırıya dair spekülasyon yaratılmaması istendi.

Öte yandan blockchain güvenlik platformları CertiK ve PeckShield, saldırının bir flash loan (flaş kredi) saldırısı olduğunu aktardı.

Verilen bilgilere göre saldırgan, ERC-20 tokenları ile htokenlar arasındaki kuru manipüle ederek kendisine kazanç sağladı. Güvenlik platformları, saldırganın hWBTC fiyatını manipüle etmek için protokole 6 milyon dolar değerinde 200 WBTC yatırdığını ve daha sonrasında protokolün likiditesini istismar ettiğini belirtti.

Protokolün yerel token’ı HND, saldırı haberinin ardından 0,0458 dolar seviyesinden 0,0176 dolar seviyesine gerileyerek %60’ın üzerinde değer kaybetti.

Coingecko verilerine HND, son 24 saat içerisinde %8,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,0213 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Hundred Finance, geçtiğimiz yılın mart ayında bir başka siber saldırıya daha konu olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!