Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Sektöründe Sıkıntılar Artıyor: DAI Tehlikede Mi?

Merkeziyetsiz finans sektörünün yakaladığı ivme hala devam etse de sektördeki FOMO’nun çeşitli sıkıntılara yol açtığı da görülüyor. En eski ve en büyük merkeziyetsiz finans projelerinden birisi olan DAI’nin başı özellikle son günlerin popüler projesi Compound ile belada gibi gözüküyor.

Compound istatistiklerine bakıldığında şu an için rezervlerinde 523 milyon dolarlık DAI bulunduğu görülüyor. Daistats.com üzerindeki veriler ise sirkülasyonda sadece 160 milyon adet DAI olduğuna işaret etmekte.

Compound Üzerinde DAI Çılgınlığı

Peki bu kadar fazla DAI’nin Compound protokolüne girmesinin sebebi ne? Bilindiği üzere Compound gibi merkeziyetsiz finans projeleri yatırımcıların faiz elde etmesini veya teminat kullanarak kripto para ödünç vermesini sağlıyor. 1,3 milyar dolarlık toplam kripto para değerine sahip olan Compound protokolünün büyük bir kısmını DAI’nin oluşturduğu görülüyor.

Bunun yanı sıra bir başka problem ise sirkülasyondaki DAI miktarının 160 milyon adet gözükmesine rağmen bundan daha fazlasının Compound üzerinde var olduğunun belirtilmesi gibi gözüküyor. MakerDAO yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bunun hayal kırıklığına neden olan bir gelişme olduğu belirtildi ve Compound’ın şu an sektöre zarar verdiğine dikkat çekildi.

Compound’a DAI gönderen ve yield farming yapan kullanıcıların uzun vadede DAI ekosistemine ciddi anlamda zarar verebileceği düşünülüyor. Twitter’da ise Compound üzerinde bu kadar fazla DAI gözükmesinin basit bir hatadan kaynaklanıyor olabileceği belirtilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment