Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Beşe Katladı: Dego Finance Nedir?

Binance, 10 Mart’ta Dego Finance’i (DEGO) Innovation Zone’a ekleyeceğini duyurdu. Bu haber sonrası popülerlik kazanan DEGO, o tarihten sonraki dört gün içerisinde 8 dolardan 33 dolara kadar yükseldi. Peki Dego Finance ve DEGO token nedir?

Binance haberi sonrası yükselmeye başlayan DEGO fiyatı, sadece 13-14 Mart tarihleri arasında neredeyse üç kat arttı. 180 milyon dolarlık piyasa değeriyle en büyük 217. coin olan DEGO, pazar günü 34,70 dolar seviyesine ulaştı. 11 Mart’ta 8,3 dolardan DEGO almak mümkündü.

dego-finance-usd-fiyat-

Dego Finance ve DEGO token nedir?

Farklı blockchain teknolojileriyle uyumlu çalışabilen Dego Finance, NFT ve DeFi odaklı bir platformdur. Dego bünyesinde yer alan NFT ekosistemi; isteyen herkesin NFT üretebileceği, madencilik yapabileceği, üretilen NFT’leri alıp-satabileceği şekilde tasarlanmıştır.

Dego Finance; bir cross-chain protokolü olduğu için hem Ethereum hem Binance Smart Chain teknolojisiyle uyumludur. MetaMask, Arkane, TrustWallet, Ledger, Trezor, WalletLink gibi çeşitli kripto para cüzdanlarını Dego’ya bağlayıp staking yapmak veya NFT pazaryerine girmek mümkündür.

DEGO token, ekosistemin yönetişim ve ödemeleri için gereklidir. Kullanıcılar, token ile topluluk oylamalarına, kararlarına vb. faaliyetlerine DEGO ile katılabilir. Toplam arzı 21 milyon olan DEGO’nun dolaşımdaki arzı 9 milyondur. DEGO’yu listeleyen borsalar; Binance, Uniswap, MXC, KuCoin, Gate.io, Hoo.com, Hotbit, Bithumb şeklindedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!