Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Trader Uyardı: Bitcoin’e Dikkat! Aynı Formasyon İle Yükselişi Bilmişti

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin (BTC) grafiğinde oluşan bir formasyona dikkat çekerek atıfta bulunarak fiyatın düşmeye devam edebileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Brandt 16 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in günlük grafiğinde “Üç Kör Fare” olarak adlandırdığı bir formasyonunun geliştiğini öne sürerek takipçilerini düşüşe karşı uyardı.

Resim

Deneyimli trader tarafından “Üç Kör Fare” olarak adlandırılan formasyon aslında boğa piyasalarında “Üç Beyaz Asker” ayı piyasalarında ise “Üç Kara Karga” olarak bilinen ve aynı yönde birbirlerini takip eden üç uzun gövdeli mumdan oluşan bir devam formasyonudur. Yapısı itibariyle oluştuğu yönde trendin devam etmesi beklenen bu formasyon ışığında Brandt, Bitcoin düşüşün devam edeceğini düşünüyor.

Brandt’i takip eden sosyal medya kullanıcıları analistin daha öncesinde 2020’in Nisan-Mayıs aylarında benzer bir şekilde “Altı Kör Fare” olarak adlandırdığı uzun bir üç beyaz asker formasyonuna yaptığı atıfı hatırlattı. Analist, Bitcoin’in 9 bin dolar seviyelerinde işlem gördüğü o tarihte “Altı Kör Fare” formasyonunu işaret ederek fiyatların yükselmeye devam edeceğini öne sürmüş ve tahmininde başarılı olmuştu.

Ancak bazı kullanıcılar, Brandt’in analizini başarılı bulmadı ve “Üç Kör Fare” ismini yalnızca kripto para piyasasında tanınmak için uydurduğunu iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!