Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Sunucu Oklarını Binance’e Yöneltti, CZ Tiye Aldı: FTX’den Farkı Yok!

Kripto para karşıtı görüşleri ile tanınan popüler sunucu Jim Cramer, oklarını Binance’e yönelterek FTX’ten farkı olmadığını iddia etti. Buna karşın Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Cramer’ın yumuşak karnını hedef aldı.

Cramer 16 Aralık tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, piyasaya yönelik görüş bildiren analistlerin kripto paralar hakkındaki gerçekleri paylaşmadığını ve düzenleyici mevkilerde görev alan yetkililerin kripto para şirketlerine fazla sempati gösterdiğini öne sürdü. Paylaşımında Binance ile FTX’i aynı kefeye koyan sunucu, Binance CEO’su CZ’nin cevabı ağır oldu.

Cramer, analistlerin birçok kripto para biriminin değersiz olduğunu dolayısıyla yatırım yapılmaması veya elden çıkarılması gerektiğini neden söylemediğini sorguladı. Ayrıca Binance’in de herhangi bir güvenilir veya meşru yanı olmadığını öne sürerek yetkililerin FTX iflasından sonra neden hala Binance’e sempati beslemeye devam ettiklerini anlayamadığını belirtti. Sunucu daha da ileri giderek parasını Binance’e yatırmaktansa bir bahis şirketi olan DraftKings’e yatırmayı tercih edeceğini söyledi.

Cramer Batacağımızı Söylediyse Güvendeyiz

Cramer’ın Binance’e yönelik ithamlarına ise CZ’nin cevabı oldukça ağır ve alaycı oldu. CZ, Cramer’ın oldukça sık yanıldığı finansal tahmin geçmişine atıfta bulundu. CEO, Cramer’in Binance’i eleştirmesi üzerine artık Binance’in güvenli olduğunu söyledi.

Öte yandan Binance’in rezerv kanıtı denetimini üstlenen Mazars, dün ani bir karar ile kripto para sektöründeki tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıklayarak Binance ile arasındaki anlaşmaya son verdi. Mazars kripto sektörünü bırakma sebebinin “Hazırlanan raporların yatırımcılar tarafından yanlış anlaşılma ihtimali.” olduğunu bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!