Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Satış Baskı ile Karşı Karşıya: İşte O İki Sebep

On-chain verilerine göre yakın zamanda Ethereum’un (ETH) 2 önemli sebepten dolayı satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceği düşünülüyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından 16 Aralık tarihinde paylaşılan bir gönderide, önümüzdeki süreçte Ethereum üzerinde toplu satışları tetikleyebilecek iki önemli sebebe değinildi.

Bu sebeplerden ilki Şangay güncellemesiyle birlikte yüklü miktarda ETH’nin kilitlerinin açılmasının ardından yaşanacak satış baskısı olarak lanse edildi. Bildiğimiz üzere Ethereum Hisse Kanıtı (Proof of Stake) sistemine geçiş aşamasında binlerce yatırımcı Ether varlıklarını ağ üzerinde kilitlemişti. Bu kilitli Ether’ler halen daha kullanıma açılmadı.

Ethereum geliştiricileri tarafından daha önce yayınlanan verilere göre Şangay güncellemesinin eylül ayının ortasında gerçekleşen The Merge güncellemesinden yarım yıl sonra yani Mart 2023‘te gerçekleşmesi bekleniyor. Şangay güncellemesinin net tarihi konusunda spekülasyonlar devam etse de olası bir satış baskısını tetikleyebilir gibi düşünülüyor.

Verilerde ikinci sebep olarak ise söz konusu Şangay güncellemesine dair fonların kilitlendiği Ethereum 2.0 mevduat sözleşmesine girişlerde yaşanan ciddi artışlar olduğu belirtildi. Sözleşmedeki kilitli Ether miktarı şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %12’sini oluşturuyor ve mevduat sahiplerinin miktarında düşüş yaşanıyor.

Öte yandan Cardano (ADA) Kurucusu Charles Hoskinson, stake edilen Etherlerin Şangay’a kadar kilitli kalmasını gerektiren stake modeline eleştirel bir yaklaşım sergiledi.

Hoskinson, Ethereum stake edenlerin aksine Cardano ile stake edenlerin zengin olmak zorunda olmadığını ve ADA’larını istedikleri zaman çekebileceklerini belirtti:

Aslında, ADA’larını stake etmek için cüzdanlardan taşımak zorunda değiller.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!