Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Bank: Şu Anda En Büyük Balon Bitcoin’dir

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, finansal piyasalar hakkında bir anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre, yatırımcılar bitcoin’i şu andaki en büyük balon olarak görüyor ve katılım gösterenlerin %89’u finansal piyasalarda balon olduğuna inanıyor.

Deutsche Bank, 627 piyasa uzmanının katılımıyla gerçekleştirdiği ankette uzmanlara finansal piyasalarda balon olduğuna katılıp katılmadıkları sordu. Yatırımcıların %89’u piyasalarda balon olduğuna inandığını söyledi.

Bir diğer anket sorusunda katılımcılardan finansal piyasalara 1 ile 10 arasında bir değer vererek balon olup olmadıklarını değerlendirmeleri istendi. Ölçeğe göre 1 ‘balon değil’ anlamına gelirken 10 ‘tamamen balon’ anlamına geliyor. Sonuçlara göre, 8.7 puan ile en büyük balon varlık bitcoin olurken ardından 7.9 puanla ABD teknoloji hisseleri onu takip etti.

deutsche-bank
Sırayla: ABD teknoloji hisseleri, ABD teknoloji harici hisseler, Avrupa hisseleri, Asya hisseleri, bitcoin, ABD tahvilleri, Avrupa tahvilleri, Avrupa kredi marjı ve ABD kredi marjı. Kaynak

CNBC’nin haberinde, katılımcıların yarısının bitcoin’e 10 puan verdiği ifade edildi. İkinci balon olarak görülen ABD teknoloji hisseleri ise %87 oranda 7 veya üzeri puan aldı.

Bitcoin ve Tesla’nın değer kaybedeceğine inanılıyor

Deutsche Bank, bitcoin ve Tesla’nın balon olarak görüldüğünü, ankete katılanların büyük bir kısmının bu iki varlığın fiyatlarını ikiye katlamaktan ziyade yarı yarıya azalacağına inandıklarını söyledi.

Ankette 12 ay içinde bitcoin ve Tesla fiyatının ne yönde ilerleyeceği üzerine bir soru yöneltildi. Katılımcılar, her iki varlığın fiyatının ikiye katlanma şansının düşük olduğuna inandığını belirtti. Bununla birlikte, sonuçlarda bitcoin ve Tesla’nın 12 ay içinde yarı yarıya değer kaybetme ihtimalinin yüksek olduğuna inanıldığı görüldü. Anket sonucuna göre, bitcoin’in yarı yarıya değer kaybedeceğine inananların oranı %56, Tesla’nın ise %62.

deutsche-bank
Kaynak

Ekonomistten balon hakkında yorum geldi

Ekonomist ve trader Alex Krüger, 15 Ocak’ta paylaştığı bir tweette birçok finansal varlığın koronavirüs öncesi seviyelere gerileyeceğini ve ‘balon’ kelimesinin daha fazla duyulmaya başlayacağını söyledi. Deutsche Bank’in anketi üzerine bu yorumunu hatırlatarak “Söylemiştim, birkaç aydır bearish eğilim gösteriyorlar.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!