Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple 2021’de Gözünü Orta Doğu’ya Çevirdi

Ripple kripto para ve blockchain dünyasını 2021 yılında nelerin beklediğine dair bir rapor yayınladı. Gelişmekte olan ülkelerin dijital teknolojilere yönelmeye başladığı vurgulanırken Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Sahraaltı Afrika ülkeleri ön plana çıkarıldı.

Kripto para ve blockchain teknolojileri 2020’de daha geniş bir kitleye yayıldı. Bu sırada regülasyonlara ilişkin belirsizlik giderilmedi. Ripple bunu sektörün en önemli hususlarından biri olarak gösteriyor.

‘ABD’deki belirsizlik yüzünden arafta kaldık’

Ripple yönetimi ABD’deki regülasyonların hükümet değişimine paralel şekilde değişmesini bekliyor. Geçmişe yönelik bir eleştiride bulunan yönetim, “ABD’deki fintech ve blockchain şirketleri ülkedeki belirsizlik yüzünden dört yıl boyunca arafta kaldı.” ifadesini kullandı. Birleşik Krallık, İsviçre, Singapur ve Japonya’nın ABD’yi geride bıraktığı belirtildi.

Ripple avukatı Stuart Alderoty, Biden yönetiminin önceliklerinden birinin kripto para regülasyonu olacağını düşünüyor. Akla uygun şekilde hazırlanmış regülasyonların ABD’de yeni bir “yenilik ve benimseme dalgasını tetikleyebileceğine” inanılıyor.

En büyük değişim bu bölgelerde görülecek

Kripto para ve blockchain kullanımının üreticilere daha hızlı, güvenli, gizli ve uyumlu bir ürün sunma imkanı tanıdığı düşünülüyor. Bu teknolojiler işin öbür tarafında olan tüketicilere de daha fazla imkan tanıyor. Bu haliyle, Ripple’ın 2021’e yönelik beklentilerinden biri bu teknolojilerin yaygınlaşacağı oldu.

RippleX Genel Müdürü Monica Long bu yıl en büyük değişimin gelişmekte olan Orta Doğu ülkelerinde görüleceğine inanıyor. Long’a göre geleneksel bankacılık araçlarından, kredi kartı ağlarından verim alamayan ülkeler çareyi kripto parada bulacak. Long’un dikkat çektiği diğer bölgeler Kuzey Afrika ve Sahraaltı Afrika oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!