Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Hazine Bakanı Olması Beklenen Janet Yellen’dan Kripto Para Sektörüne 1 İyi, 1 Kötü Haber

Joe Biden’ın seçilmesinden sonra yeni Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen, kripto para sektörüne yönelik tavrını “yine” belli etti. Daha önce de kripto para sektörü karşıtı açıklamalarıyla gündeme düşen Yellen, bunların terör finansmanı için kullanıldığını belirtti. 

Yellen: Kripto paralar terör finansmanında kullanılıyor 

Senato’nun Finans Komitesi’nde yaptığı konuşmasında ABD’nin özellikle kripto paralar gibi terör finansmanında kullanılacak araçlara karşı tetikte olması gerektiğini belirtti. Yellen’a göre “değişen teknolojilerle birlikte gelen değişim”, terör finansmanını çok daha kolay bir hale getiriyor.

Olası Hazine Bakanı buna ek olarak kripto para birimlerinin çoğunun aslında yasa dışı finansman için kullanıldığını düşündüğünü belirtti. Daha göreve gelmeden kripto paraların kullanımlarının kısıtlamasına değinen Yellen, kara para aklanmaya karşı net bir mesaj verdi. Kısa süre önce Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde da benzer bir açıklama yaptı.

Kripto para sektörüne iyi haber verdi 

Yellen, kripto paralara karşı regülasyon mesajı verirken aslında sektöre yönelik bir iyi haber de paylaştı. Düşük faiz oranları aktifken yapılacak en iyi şeyin “büyük hareket etmek” olduğunu vurgulayan. Yellen, destek paketinin arttırılmasını talep edecek. ABD içerisinde koronavirüs salgını ile mücadelede dağıtılan trilyonlarca dolar bu açıklama ile önümüzdeki günlerde bir doping alabilir.

Bitcoin’in sahip olduğu kısıtlı arz, tam da koronavirüs pandemisi nedeniyle sınırsız para basılan bir dönemde kurumsal yatırımcının sektöre akın etmesini sağladı. Enflasyona dayanıklı bir modele sahip olan BTC, Yellen’ın destek paketini arttırma açıklamasından sonra uzun vadede bundan olumlu etkilenme potansiyeline sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!