Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev ATM Üreticisinden Bitcoin Atılımı

Bitcoin sahibi olmak gün geçtikçe kolaylaşıyor, zira birçok ticari işletme Bitcoin işlemlerini kullanıcılarına sunmaya başladı. Birkaç gün önce mobil ödeme firması Square, uygulamanın içinden Bitcoin alma imkanı sunacağını açıklamıştı.

Şimdiyse Hyosung, ATM’lerin Bitcoin desteği vereceğini açıkladı ve piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor. Yakında şirketin ATM’lerini kullanan müşteriler tek bir tıkla Bitcoin alabilecek.

Hyosung getireceği Bitcoin desteğini Just Cash adlı FinTech şirketinin yardımlarıyla hayata geçirecek. Destek aktifleştiğinde ATM’lerden geleneksel transferlere çok benzer bir yöntemle Bitcoin almak mümkün olacak. Yatırılmak istenen bakiye bir banka hesabına gitmek yerine, ATM’ye entegre edilen bir Kare Kod okucuyusu sayesinde kullanıcının Bitcoin cüzdanına gönderilecek. ATM’lerde Bitcoin sunulacak olan ilk kripto para, ancak sonrasına bazı altkoinlerin desteklenmesi de söylentiler arasında.

Hyosung, Güney Kore’nin en büyük endüstriyel şirketlerinden biri. Dev kuruluşun 25,000’den fazla çalışanı var, ve 2015 yılında 17 milyar $’lık kazanç elde etmiş. Aslında ATM üretimi şirketin sadece küçük bir kısmını oluşturuyor. Hyosung aynı zamanda başta inşaat ve kimyasal madde endüstrileri olmak üzere birçok farklı alanda da faaliyet gösteriyor. Ancak Güney Kore’de insanlar arasında şirket, her sokak başında görülen ATM’lerinden dolayı popüler bir hal almış.

Önce Kore, Sonra Dünya’nın Geri Kalanı

Güney Kore’li vatandaşların Bitcoin’e olan sevgisi artık herkes tarafından biliniyor, ancak Hyosung’un faaliyetleri Kore’yle sınırlı değil. Şirket Dünya’da da prestijli bir yere sahip, özellikle ABD’de. Ancak Hyosung’un ATM’leri burada biraz farklı bir işlem için kullanılıyor. Şirket, herhangi bir bankayla çalışmıyor, ATM’ler ise bakkallarda ve benzin istasyonlarında konumlanmış. Bu tür işletmelerin sahipleri, işlem sırasında alınan ufak komisyonlar üzerinden para kazanıyor.

Hyosung ATM’lerinde Bitcoin’in entegre edileceğini açıklarken, dükkan sahiplerinin sahip olacağı avantajları da sıraladı. Bitcoin ATM’lerinin kurulumu oldukça basit, ekstra donanıma gerek bile yok. Ayrıca dükkanlara yeni ve sık sık uğrayan müşteriler yaratabilir, bu da işletmelerin sahiplerine yeni bir gelir yolu da sağlayabilir. Hatta yeni bir ATM’ye ihtiyaç bile yok, çünkü Bitcoin desteği basit bir yazılım güncellemesiyle sağlanacak. Aynı zamanda ATM’ler sadece para yatırma için değil, Bitcoin’i nakit paraya çevirmek için de kullanılabilecek, ancak bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda şimdilik herhangi bir detay yok.

Bitcoin Artık bir Hizmet Sektörü Haline Geldi

Bitcoin alırken kullanıcılardan kesilecek komisyonun ne olacağı ve kur değerinin nasıl belirleneceği şimdilik üstü kapalı bir konu. Genele bakmak gerekirse, diğer Bitcoin ATM’lerinden kesilen komisyon oranları diğer kripto para satın alma yöntemlerine göre oldukça yüksek. Ancak tabii ki kripto para alım satım platformlarıyla kimlik bilgilerini paylaşmak istemeyen veya yeterince teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için ATM’ler ideal bir çözüm. Zaman geçtikçe büyüyen kripto para endüstrisine girmek için ödenecek birkaç dolar pek de önemli olmasa gerek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment