Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Blockchain Ödemeli İşlemler için Patent İstiyor

Mastercard‘ın yeni patent başvuruları, kredi kartı devlerinin ödeme onay sürelerini hafifletmek için olası bir araç olarak Blockchain’e nasıl baktığını gösteriyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan patent başvurusunda şirket, ödemeleri anında işleme yetkisine sahip, satıcıların ürünlerine para almadan önce günlerce beklemek zorunda kalmayacaklarını garanti eden Blockchain’e dayalı bir veritabanını açıkladı.

Ayrıca dosyalar, bu teknolojinin firmanın işlemlerinin devam ettiği bir kaydını tutmasına yardımcı olduğunu ve bir satıcının belirli bir satıştan sonra ödeme yapıldığını doğrulayacağına işaret ediyor.

Depolanan veriler, işlem tutarını, ödeme garantisini, ödeme onayını ve ilgili taraflar için hesap profillerini içerir. Bu hesap profilleri uygulamaya göre her kullanıcının bakiyesini de depo eder. Uygulamanın da belirttiği gibi:

“Bir ödeme işleminin, satın alınan bir finans kurumu ve / veya satıcı tarafından kolayca doğrulanabilecek bir şekilde garanti edilebileceği ve garantinin birden fazla ödeme aracı ile birlikte de kullanılabileceği e-ticaret işlemleri de dahil olmak üzere birden çok işlem türü olarak teknik bir çözüme ihtiyaç duyulmaktadır”.

Mastercard ödemeleri kolaylaştırmak için sürekli olarak Blockchain platformlarını düşünüyor. Geçtiğimiz ay şirket, iş dünyasından ticari işlemleri kolaylaştırmak için geliştirdiği Blockchain araçlarına erişimi açtığını açıkladı.

Eylül ayında yayınlanan daha önceki bir patent başvurusu, aynı şekilde, ödeme geçmişlerini Blockchain’i kullanarak depolamaya odaklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment