Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2040’ta Bitcoin Kullanmayan Kalmayacak

Önde gelen risk sermayedarı ve Earn.com ‘un CEO’su Balaji Srinivasan Bitcoin’in geleceğine dair bir tahminde bulundu.

30 Milyon dolar yatırım toplayan Earn.com‘un CEO’suna göre 2040‘a gelindiğinde 30 yaşından küçük hiç kimse “Bitcoinsiz bir dünya”ya aşina olmayacak.

Srinivasan bu tahminle aslında 2010’dan sonra doğan herkesin Bitcoin’i bir değer saklama aracı veya para birimi olarak kullanacağını söylüyor.

Bitcoin Hızla Benimseniyor

Bu hafta yapılan Coinbase, CME, CBOE ve Gemini buluşmasında dünyanın en büyük
borsaları ve finansal kurumları orta ve uzun vadede kuruma-ait yatırımları nasıl çekebileceklerine dair stratejilerini paylaştılar.

“2018’in ortalarına doğru ABD‘deki çoğu finansal kurumun yanında, Güney Kore ve Japonya piyasası da muhtemelen Bitcoin’i güçlü bir değer saklama aracı ve dijital para birimi olarak benimseyecektir.”

Gençler Bankalardan Memnun Değil

Önümüzdeki yıllarda milyarlarca dolar sermaye geleneksel finans piyasasından Bitcoin piyasasına kaymaya devam ederken Bitcoin doğal olarak dünyanın dijital para birimi haline gelebilir. Facebook IQ tarafından yürütülen bir çalışmaya göre gençler ile bankacılık endüstrisi arasındaki bağlantı kopmuş durumda. Y kuşağı, parasını emanet etmek için bu kurumlara pek güvenmiyor.

Srinivasan’a göre gençlerin geleneksel finans kurumlarına karşı bu memnuniyetsizliği endüstriyi daha iyi, daha verimli ve daha saydam bir sisteme geçmeye zorlayacak. Yani Bitcoin küresel finans sektörünü dönüştürecek.

Spencer Bogart’ın aktardığına göre her dört gençten biri hisse senedi yerine Bitcoin’i tercih ediyor.

JP Morgan’ın CEO’su gibi, banka sektöründen insanların Bitcoin’e yönelik asılsız suçlamaları da Bitcoin’e olan ilgiyi arttırıyor.

Milenyumlular finans sektöründeki şeffaflık sorununun ve sahtekarlıkların farkına varmaya başlıyor ve tamamen matematiksel, sistematik ve merkezsiz bir yapı olan Bitcoin’e ilgi büyüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment