Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’ın İsviçre’de Para Akladığı Ortaya Çıktı

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, ironinin en güzel örneklerinden birini gözler önüne serdi. Dimon Bitcoin’in dolandırıcılık olduğunu söylemişti, ancak şimdi JPMorgan şirketinin İsviçre ayağı sahtekarlıkla suçlanıyor.

Yerel haber ajansı Die Handelszeitung’dan gelen haberler, Haziran ayında JPMorgan tarafından gerçekleştirilen para aklama olayı üzerine yasa düzenleyicisi FINMA’nın yaptığı suçlamaları ele alıyor.

Açılımı İsviçre Finansal Piyasa Yönetim Otoritesi olan FINMA, suçlamayı takiben JPMorgan’a yasal bir savaş ilan etmiş, Dimon’un dev şirketi ise bu olayın halka duyurulmaması konusunda oldukça özenli çalışmış.

Ancak bu ay suçlamanın halka kapalı olma talebi mahkeme tarafından reddedilmiş bulunuyor, yoksa internetin bu durumdan haberi olmazdı bile. İşlenen suçun detayları ise şimdilik belirsiz.

Bu ironik gelişme özellikle Bitcoin savunucuları için eğlenceli geçecek gibi görünüyor. Jamie Dimon, Eylül ayında Bitcoin’in bir “dolandırıcılık” örneği olduğunu söyleyerek fiyatın –geçici olarak– yüksek bir hızla düşmesine sebep olmuştu.

Andreas Antonopoulos gibi yorumcular ise tamamen tersine dönen kader üzerinde açıklamalar yapmakta gecikmedi. Kripto para uzmanı olan Antonopoulos, okurlarıyla bu hafta Kanada’da düzenlediği bir soru cevapta, “Bence Jamie [Bitcoin’e] biraz fazla karşı çıktı” şeklinde bir söylemde bulundu.

“İlginçtir ki, Dünya’nın en büyük yatırım bankasının başkanı çok meşgulken Bitcoin gibi ‘değersiz’ bir şeyi kötülemek için fazla zaman ayırıyor. Bitcoin zaten finansla alakasız, Dünya’ya etkisi olmayacak bir teknoloji. Dimon’un buna bu kadar çok dikkat etmesi biraz kuşku uyandırıcı.”

Dimon bu “dolandırıcılık” suçlamasından sonra da boş konuşmaya devam etmişti. Son açıklamalarından biri, “Bitcoin hakkında daha fazla konuşmayacağım” olmuştu, tabii bu sözünde gerçek anlamıyla 1 gün bile duramamıştı. Bankanın diğer üst düzey çalışanları ise Blockchain teknolojisi hakkında “açık fikirli” olduklarını söylemişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment