Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankadan Kripto Para Borsalarına Yönelik Ödemelere Kısıtlama

Avustralyalı dev banka Commonwealth Bank of Australia (CBA), sıklaşan dolandırıcılık vakalarını gerekçe göstererek kripto paralar ile yapılan ödemelere kısıtlama getirdi.

Commonwealth Bank of Australia, kripto paralar ile ilgili artan dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle müşterilerini korumak adına kripto borsalarına karşı harekete geçti. Banka bu doğrultuda, belirli kripto para borsalarına yapılan ödemeleri reddetme veya geçici olarak dondurma kararı aldı.

Banka henüz hangi kripto para borsalarına müdahale edeceğini açıklamadı. Öte yandan atılan bu adım, müşterileri belirli kripto para borsalarına yapılan ödemelerle ilişkili dolandırıcılık risklerinden korumaya yardımcı olacak yeni önlemler olarak tanımlandı.

Ayrıca kripto para borsalarına aylık bazda para yatırma limitini de 6.700 dolar (10 bin Avustralya Doları) sınırı getirileceği ifade edildi. Açıklamaya göre bu limit önümüzdeki aylarda uygulanacak. Banka, bu önlemlerin sürekli olarak gözden geçirileceğini ve etkisinin analiz edileceğini belirtti.

Commonwealth Bank’ın Dolandırıcılıkla Mücadele Bölüm Başkanı James Roberts konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Dolandırıcılık vakalarının artması ve çoğu durumda müşterilerin dolandırılmaktan dolayı önemli kayıplar yaşaması nedeniyle, kripto para borsalarına giden ödemelere 24 saat bekletme, reddetme ve sınırlama getirilmesi hem dolandırıcılık sayısını hem de müşteriler tarafından kaybedilen para miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Commonwealth Bank of Australia’nın belirli kripto para borsalarına yapılan ödemeleri reddetme veya geçici olarak tutma kararı kripto para sektörü ve geleneksel finansal kurumlar arasındaki etkileşimlerin karmaşıklığını ve potansiyel risklerini vurgulamaktadır.

Öte yandan bu durum, banka için büyük bir dönüş anlamına geliyor. Bundan sadece bir buçuk yıl önce yapılan açıklamada, bankaya ait mobil uygulama CommBank ile milyonlarca kullanıcı için kripto para ticareti hizmetinin başlatılması planlıyordu fakat geldiğimiz noktada kısıtlamalar ve yaptırımlar gündemi meşgul ediyor.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), nisan ayının ilk günlerinde yaptığı açıklamada, Binance’in türev araçlar borsasının AFS lisansını iptal ettiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!