Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Faresi Geri Döndü – Bu Sefer Hedefi Alan Greenspan

Özellikle ABD konu olduğunda,  şişme farelerin sembolize ettiği şey, grev olarak bilinmekteydi. Sendika fareleri olarak da bilinen şişme fareler, zamanında işçi sendikalarının en çok kullanıldığı yöntem iken, geçtiğimiz Ekim ayında bir ilke imza atıldı ve bir şişme fare Bitcoin için kullanıldı.

Devasa bir şişme fare 13 Ekim tarihinde New York’ta tam olarak Fedaral Rezerv Bankasının karşısına yerleştirilmiş ve ciddi bir etki yaratmıştı. Fare, şimdilerde sanatla uğraşan eski hedge fonu yöneticisi Nelson Saiers tarafından koyulmuştu ve amaç hem merkezi finansal kurumları protesto etmek, hem de Bitcoin’in gizemli ismi Satoshi Nakamoto‘yu övmek olarak belirtilmişti.

Takvimler Kasım ayını gösterdiğinde ise, devasa fare kendine yeni bir hedef edindi. Saiers aynı geçtiğimiz zamanki gibi, bu sefer de fareyi oldukça ilgi çekici bir yere yerleştireceğini açıkladı. Farenin yeni yerleştirileceği adres, 1987 yılından 2006 yılına kadar Federal Rezerv başkanlığı yapmış olan Alan Greenspan‘ın da bulunduğu Capitol Hill yakınlarına konulacak. Greenspan 2008 yılında yaptığı bir açıklamada, merkez bankası başkanlığı döneminde ”hata yaptığını” itiraf etmişti.,

2008 yılı krizine yol açan ‘hata’, Saiers’in asıl odak noktası ve fare Greenspan’a benzeyen özel bir cadılar bayramı maskesi takmanın yanı sıra, ağzından yukarıya doğru çıkan bir konuşma balonuna da sahip olacak. Konuşma balonunun içeriğinde ise, ”Hata yaptım” ifadesi yer alacak.

Fare henüz yerleştirilmedi ve Saiers’e göre yerleştirilmesine sadece bir kaç gün kaldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment