Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Madencisi Satışa Gidebilir: Teklifler Değerlendiriliyor!

Dev Bitcoin madencisi Cipher Mining, şirketi ve elindeki BTC varlıklarını satmayı düşünüyor.

Bloomberg’ün haberine göre Bitcoin madencilik şirketi Cipher Mining, gelen tekliflerinin ardından potansiyel bir satış için araştırmalara başladı.

Bitcoin madencisinin hisseleri son beş işlem gününde %40’tan fazla artış gösterdi ve yıl başından bu yana %60 yükseldi.

Cipher Mining, satış için potansiyel bir anlaşma arayışında olduğu iddia edilen en son Bitcoin madencisi. Konuya aşina olan kişilerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Bitcoin madencisi, alınan satın alma teklifleri sonrası olası bir satış için araştırmalara başladı.

Görüşmelerin henüz erken aşamalarda olduğu ve Cipher Mining’in bir satış yapmaya karar verip vermeyeceğinin belirsiz olduğu belirtildi.

Büyük anlaşmalara imza atıldı

Kuzey ABD Bitcoin madencisi Core Scientific, Haziran ayında bulut bilişim firması AI Hyperscaler CoreWeave ile 12 yıllık bir dizi sözleşme imzalamıştı.

Bitcoin madencisi CleanSpark, GRIID Infrastructure’ı 155 milyon dolar değerindeki bir anlaşmayla satın aldı. Bu arada, Riot, Bitfarms’ı 950 milyon dolara satın alma girişiminde başarısız olduktan sonra, Bitfarms üzerinde düşmanca bir devralma gerçekleştirdi.

Geçen ay kısa vadeli yatırımcı Kerrisdale Capital bir raporda, “Yurtdışındaki rekabet sadece daha da yoğunlaşacak ve ABD’de listelenen şirketlerin uzun vadede düşük maliyetli üreticiler ve dolayısıyla bu son derece emtia endüstrisinde pazar payı kazananlar olacağına inanmak zor” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!