Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu (SHIB) Fiyatı Neden Düşüyor? 80 Milyon Dolar Satabilir!

En büyük ikinci memecoin Shiba Inu’nun (SHIB) fiyatı, bugün yüz milyonlarca dolarlık altcoin çalan hacker’ın işlemleriyle düşmeye başladı.

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından biri olan WazirX’i hackleyen saldırgan, bugün öğlen saatlerinde önce 35 milyar, daha sonra 300 milyar SHIB sattı.

Etherscan verilerine göre saldırı sırasında 5,43 trilyon Shiba Inu çalan hacker’ın cüzdanında hala 80,4 milyon dolar değerinde 4,63 trilyon SHIB bulunuyor.

TradingView verilerine göre SHIB fiyatı, hacker’ın satış yapmaya başlamasıyla birlikte sert bir şekilde çakıldı. İşlemlerden önce 0,000085 dolardan işlem gören SHIB, yaklaşık yüzde 8 değer kaybederek 0,00001734 dolara düştü.

WazirX ekibi, bugün öğleden önce X hesabından, “Çok imzalı cüzdanlarımızda bir güvenlik ihlali olduğunun farkındayız” açıklaması yaparak itibari ve kripto para cinsinden para çekimlerini durdurdu. Borsa, güvenlik açığının liminal cüzdanlardan birinden kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

Saldırı sırasında SHIB’in yanı sıra Ethereum, Matic, PEPE, USDT, GALA gibi toplamda 100’den fazla altcoin çalındı. Bunların toplam değeri, saldırı sırasında 230 milyon dolar civarındaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!