Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Yatırımcısına Bağlı Kripto Para Borsası Bazı Müşteri İşlemlerini Durduruyor

Londra merkezli kripto para borsası Luno, Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) yaklaşan yeni kuralları çerçevesinde bazı İngiliz müşterilerinin işlem yapmasını durdurmayı planlıyor.

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group’a (DCG) bağlı Luno, İngiltere’nin kripto paralar için 8 Ekim tarihinden sonra hayata geçireceği düzenleyici kuralları uygulamak için hazırlanıyor. Borsanın Kamu Politikası Başkanı Nick Taylor tarafından CoinDesk’e yapılan açıklamada, yaklaşmakta olan düzenleyici kuralların İngiltere’de müşterisi olan tüm kripto firmalarını yakından ilgilendirdiği dile getirildi.

Taylor, uyum politikaları kapsamında eksiklik yaşayan bazı müşterilerin kripto para işlemi yapma olanağını durduracaklarını şu ifadelerle detaylandırdı:

FCA’nın yaklaşan kuralları, İngiltere’deki müşterileri olan tüm uyumlu kripto firmalarını platformlarında çeşitli değişiklikler yapmaya sevk etti. Luno için bu, bazı müşteriler için platform üzerinden yatırım yapma olanağının şimdilik durdurulmasını içeriyor.

Luno, yeni kurallarla uyum sorunu yaşayan müşterilerin işlem yapmasını kurallar yürürlüğe girmeden 2 gün önce yani 6 Ekim günü kısıtlamayı planlıyor.

Ödeme devi PayPal tarafından 14 Ağustos günü yapılan açıklamada FCA’nın yeni kuralları doğrultusunda İngiltere’deki kripto satın alma hizmetlerini geçici olarak durduracağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!