Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsada Kritik Gelişme: 20.000 Bitcoin Çekildi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, attığı sert adımlarla kullanıcılardan tepki almaya devam ediyor. Glassnode tarafından aktarılan bilgilere göre Coinbase kripto para borsasından son 24 saat içerisinde 20.000’den fazla Bitcoin yani yaklaşık 200 milyon dolar çekildi.

Coinbase’de Sular Durulmuyor

Bu, Coinbase’in yaşadığı ikinci büyük Bitcoin çekme olayı olarak biliniyor. İlk olarak Bitcoin’in 12 Mart tarihinde ve bunun sonrasında yaşadığı sert hareketler, Coinbase’in geçici süre hizmet verememesine neden olmuştu. Yatırımcılar da buna tepki vererek varlıklarını ünlü kripto para borsasından çekme kararı aldı.

O tarihlerde yaklaşık olarak 220 milyon dolarlık Bitcoin borsa cüzdanlarından çekilmiş ve bireysel cüzdanlara aktarılmıştı. İkinci olayın ise Coinbase ve Circle’ın da üye olduğu Centre komisyonu tarafından verilen son karardan kaynaklandığı düşünülüyor.

Centre, geçtiğimiz günlerde 100 milyon USDC’ye sahip olan bir Ethereum kullanıcısının cüzdan adresini dondurma kararı aldı. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan talep doğrultusunda alınan bu karar ciddi anlamda tepki çekti. Merkeziyetsizliğe sert bir darbe olarak görülen bu adımdan Coinbase kripto para borsası da sorumlu tutuldu ve kullanıcıların çektikleri BTC’lerde bunun da etkisinin olduğu düşünülüyor.

Buna ek olarak kullanıcıların kripto para borsalarındaki fonlarını çekip bunu kendi cüzdanlarına almaları boğa habercisi bir gelişme olarak da bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment