Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuveyt Türk Blockchain Yatırımlarını Hızlandırdı

Kuveyt Türk geçtiğimiz dönemde blockchain ve dijital cüzdan teknolojilerine yatırım yapmaya başladı.

Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı’na konuştu ve bankanın son zamanlarda yaptığı bazı çalışmalardan bahsetti. Kuveyt Türk’ün girişimcilere ne gibi destekler verdiğini anlatan Ortaköy bankanın fintech (finansal teknoloji) alanındaki çalışmalarını da paylaştı.

Girişimcilere Destek

Kuveyt Türk 2017 yılında kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi ile birçok projeye destek oldu. Bu merkeze şu ana dek bin beş yüzden fazla başvuru geldiğini söyleyen Ortaköy, geçtiğimiz son iki yıl içerisinde toplamda 40 farklı girişimci ekibini mezun ettiklerini söylüyor.

Banka bu ekiplere hem danışmanlık hizmeti hem maddi destek sağlıyor. Ortaköy’ün açıklamalarına göre Lonca Girişimcilik Merkezi’ndeki ekiplere toplamda 40 bin lira hibe ediliyor ve bu para projenin gelişimi için kullanılabiliyor. Ortaköy bu süreç hakkında şunları söyledi:

“Girişimlerin hem ürün geliştirmelerinde hem de acil masraflarında kullanmaları için her girişime 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği veriyoruz. Verdiğimiz destekten dolayı herhangi bir hisse ya da opsiyon almıyoruz. Hibe programının yanı sıra eğitim, proje bazlı mentorluk, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti gibi destekler sağlıyoruz. Girişimciler, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalışanlarından hem de sektör uzmanlarından eğitim ve mentorluk desteği alıyor. Cihaz geliştiren girişimcilere ise Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API gibi birçok ayrıcalık sunuyoruz.

Blockchain Yatırımı

Kuveyt Türk geçtiğimiz dönemin başı itibarıyla fintech alanındaki çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. Ortaköy’ün de belirttiği üzere Lonca Girişimcilik Merkezi’nde şu anda fintech alanında proje geliştiren dokuz farklı ekip bulunuyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi bu dönem içerisinde özellikle blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri ve ödeme sistemleri gibi teknolojilere ve alanlara odaklandı. Bankanın bu alandaki çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Ortaköy şunları ekledi:

“Girişimcilerimizin iş fikirlerini test edecekleri, doğru konumlandırma yapacakları ve tüm süreçlerini sorgulayacakları bir ürün ve strateji kampı gerçekleştirdik. Bu süreçte Kuveyt Türk’ün üst yönetimiyle buluşturarak girişimci arkadaşlarımızın hedeflerini dinledik. Yakın zamanda kullanıcı deneyimi üzerine uzun bir kamp programımız olacak. Sonraki dönemde dijital pazarlama kampının yanı sıra farklı konularda eğitimlerle girişimlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment