Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsanın CEO’su Konuştu: Bitcoin ve Kripto Paralar Kritik Eşikte!

Deribit’in CEO’su Luuk Strijers, Bitcoin ve kripto para piyasaları için risk faktörlerinin devam ettiğini belirterek son durum değerlendirmesi yaptı.

En büyük kripto para türev borsası Deribit’in CEO’su Luuk Strijers, piyasanın güncel durumunu değerlendirdi. Önümüzdeki çarşamba ve perşembe öncesinde kripto para yatırımcılarının temkinli olmayı tercih edeceğini belirten CEO, Bitcoin ve altın arasındaki korelasyona dikkat çekti.

Bitcoin ve altın arasındaki korelasyonun bile ortalamanın üzerinde seyrettiğini ve bunun risk varlıkları için benzer bir yatırımcı tutumu ortaya çıkardığını ima etti:

Korelasyon şu anda altınla bile ortalamanın üzerinde.

Bitcoin’de cuma günü itibariyle başlayan düşüş, ABD’den gelen tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden yüksek çıkmasıyla tetiklenmişti.

Yatırımcılar Bitcoin ve kripto paralardan şimdilik çekiniyor

Böyle bir atmosferde riskten kaçınma hissiyatının ve artan temkinliliğin öne çıkacağını hatırlatırken ortam netleşene daha sakin bir piyasa görüleceğini aktardı:

Yatırımcılar muhtemelen daha muhafazakar olacak, potansiyel olarak riskleri azaltacak veya ekonomik görünümde daha fazla netlik oluşana kadar riskten korunmak için opsiyon stratejilerini kullanacak.

Sadece küçük yatırımcılar değil, JPMorgan ve Citigroup gibi dev bankalarda ABD verilerinin ardından faiz indirimi için temmuz beklentilerini eylüle çekme kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!