Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Firma Yakında Bitcoin Ürünleri Sunmaya Başlayabilir!

Bitcoin 25 Ekim tarihinde hiç beklenmeyen bir yükseliş yakaladı ve yüzde 40 civarında değer artışı ile neredeyse bütün finans sektörünün gündemine oturdu.

Bitcoin’in yükselişi için tam bir sebep bulunamasa da, yükseliş sonrasında yaşananların kesinlikle bu ilgiyle alakası olduğu belirtiliyor. 2018 yılında 5 milyar doların üzerinde gelir elde eden dev firmalardan birisi konumundaki TD Ameritrade‘in desteklediği ErisX de söz konusu yükselişten sonra ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na yeni bir başvuruda bulundu.

ErisX Bitcoin Vadeli İşlem Sözleşmeleri isimli ürün, aslında birçok kripto para yatırımcısı tarafından beklenen bir gelişmeydi. TD Ameritrade gibi Amerika’nın en büyük şirketlerinden birisinin desteğine sahip olan ErisX’in ilgili ürün için resmi başvuru yapması da bu konuda son raddeye gelindiğini gösteriyor.

TD Ameritrade’in internet sitesinde de konu hakkında şu açıklamalara yer verilmekte:

”Bir yatırımcı olarak her zaman yeni fırsatlar arıyorsunuz. Biz de bir şirket olarak benzer durumdayız ve bu yüzden TD Ameritrade Corporation olarak ErisX’e yatırım yaptık. ErisX kullanıcılara tek bir borsa üzerinden kripto para spot sözleşmelerinin yanı sıra vadeli işlem sözleşmeleri erişimi de sunmayı planlayan yenilikçi bir şirket konumunda. ”

ErisX’in Eris Exchange adıyla lisans aldığı da SEC belgelerinden görülebilmekte ve artık ürünün piyasaya çıkması için son günler bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment