Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Kripto Para Borsasıyla İlgili İddialar Bitmiyor: Bir Hesap Daha Çalındı

Dünyanın en bbüyük kripto para borsalarından OKX üzerinde yaşanan büyük güvenlik ihlali, bir kullanıcının milyonlarca dolarlık varlık kaybına yol açtı.

Kullanıcı, sosyal medya platformu X üzerinde yaptığı açıklamada, OKX hesabının ele geçirilmesi yaşadığı deneyimi detaylandırdı.

Kullanıcının yaşadığı olay

Kullanıcı, 6 Haziran sabahı telefonunda sinyal kaybı yaşadığını ve çeşitli hesaplarında güvenlik uyarıları aldığını fark ettiğini belirtti.

Durumu araştırmak için harekete geçen kullanıcı, OKX hesabında yaptığı kontrolde tüm varlıklarının C2C (müşteriden müşteriye) işlemiyle başka bir hesaba transfer edildiğini gördü.

Kullanıcı, daha sonra kripto para borsası OKX’in müşteri hizmetleriyle iletişime geçti ve durumu bildirdi.

Zarar ve geri dönüş

Kullanıcının hesabından yapılan transferler sonucu 1,46 milyon dolar değerinde kripto para kaybettiği belirtildi.

OKX müşteri hizmetlerine başvurduğunda polis raporu sunulmadan işlem yapılamayacağını öğrendiğini ifade etti. Bu süreçte yaşadığı stresi ve belirsizliği de paylaşan kullanıcı, sonunda polis tarafından işlem yapıldıktan sonra hesabının dondurulduğunu bildirdi.

OKX, iddialara yanıt verdi

Geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde birkaç farklı OKX kullanıcısı, hesabının çalındığını bildirdi. Bazı güvenlik araştırmacıları, bunun OKX’teki bir güvenlik açığından kaynaklandığını öne sürdü.

OKX, bazı kullanıcı hesaplarının çalındığını doğrulamakla birlikte, borsada güvenlik açığı olduğu iddialarını yalanladı. Şirket, ayrıca hesabı çalınan kullanıcılara geri ödeme yapıldığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!