Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Madenciden Bitcoin Halving’i İçin Hazırlık: Bitmain’den 7 Bin Cihaz Alıyor

Bitcoin madencilik firması Iris Energy, önümüzdeki yıl gerçekleşmesi beklenen halving öncesinde filosunu genişletiyor.

Iris Energy tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, Bitmain ile yaptığı anlaşma doğrultusunda şirketten yaklaşık 7 bin madencilik cihazı alacak.

Madencilik firması, alacağı bu cihazların en son model olan Bitmain S21’lerden oluşacağını duyurdu. Iris Energy, bu cihazlar sayesinde günümüzdeki 5,6 EH/s’lik üretim kapasitesini %25 artırıp, 7 EH/s’ye çıkaracak.

Cihazlar, Iris Energy’ye 2024’ün başında teslim edilecek. Şirket, Bitmain’e bu cihazlar teslim edilmeden önce 16,7 milyon dolar; cihazlar teslim alındıktan bir yıl sonra 2,9 milyon dolar ödeyecek.

Bitmain’in S21 model cihazları, ileri düzey verimlilikleri ile biliniyor. Iris Energy yönetimine göre bu cihazlar, şirkete bir sonraki halving karşısında dayanıklılık sağlayabilir.

Bitcoin halving’i yaklaşık her dört bir yılda gerçekleşiyor ve bir sonrakinin Nisan 2024’te yapılması bekleniyor. Bu yarılanma sonrasında madencilerin blok ödülü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye gerileyecek.

2024’ün başında maden tesislerini de genişletmeyi planlayan Iris Energy, yakın gelecekte üretim kapasitesini 9,4 EH/s’ye çıkarmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!