Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Hacker’ından Yeni Hamle: 124 Milyon Dolarlık İşlem Bu Altcoin’i Uçurdu!

İflas eden kripto para borsası FTX’ten 10 ay önce çalınan milyonlarca dolarlık fonların bir kısmı şimdi de Bitcoin (BTC) ağına taşındı.

FTX’in iflasından saatler sonra duyurulan hack vakasında çalınan fonlar 10 aylık aradan sonra ilk defa 30 Eylül tarihinde harekete geçmişti. Bu hareketliliğin ardından milyonlarca dolar değerinde Ethereum’u “aklayan” saldırgan, Thorchain Router ve Railgun gibi gizlilik sağlayan platformlardan yararlandı.

Platformlarında çalıntı paraların aklandığına dair ciddi şüpheleri bulunan THORSwap geliştiricileri, 6 Ekim tarihi itibariyle para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı.

Bu duyurunun ardından çalıntı Ethereumları aktarmak için farklı bir yol arayan saldırgan bir diğer gizlilik sağlayan platform Threshold’a yöneldi. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre 6 Ekim günü işlemlerine devam eden hacker, 124 milyon dolar değerinde 75.636 ETH’yi tBTC’ye dönüştürüp bu varlıkları Ethereum ağından Bitcoin ağına taşıdı.

Saldırganın Threshold’a yönelmesinin ardından platformun yerel token’ı T, kısa sürede %16 yükseldi. Ani fiyat hareketiyle 0,019 dolar seviyesinden 0,02214 dolara ulaşan T, yazım esnasında 0,0205 dolardan işlem görüyor.

FTX saldırganının elinde hala yaklaşık 179 milyon dolar değerinde 109.485 ETH bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!