Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Merkeziyetsiz Borsa Kurucunun Twitter Hesabı Hacklendi Dedi, Uyardı!

En büyük merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap (UNI), kurucusu Adam Haydens’ın Twitter hesabının hacklendiğini belirterek yatırımcıları uyardı.

Uniswap Labs’in 20 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabından yayınlanan gönderiye göre dün günün geç saatlerinde, Uniswap kurucusu Adam Haydens’ın resmi Twitter hesabı siber saldırganlar tarafından kısa bir süreliğine hacklendi.

Uniswap, borsanın herhangi bir airdrop veya ödül vermediğini ayrıca saldırı altında da bulunmadığını belirterek kullanıcıları ilgili bağlantılara tıklamamaları konusunda uyardı.

Resim

Saldırganlar, ele geçirdikleri hesap üzerinden ardı ardına Uniswap’in saldırı altında olduğuna ve kullanıcıların tokenlarını kurtarması gerektiğine dair gönderiler yayınladı. Ancak gönderilerde, Uniswap’e yönlendirdiği sanılması için kullanılan bağlantıların kullanıcı kimlik bilgilerini çalmaya yönelik oluşturulduğu fark edildi. Ayrıca yönlendirilen sahte sitenin de aynı gün içerisinde kaydettirildiği ve Rusya merkezli olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya kullanıcıları ve Uniswap kısa süre içerisinde durumun farkına vararak durumdan bihaber olan diğer sosyal medya kullanıcılarını uyarmaya girişti.

Olaydan kısa bir süre sonra Hayden, sosyal medya üzerinden hesabını kurtardığına dair bir gönderi yayınladı. Ayrıca yakın zaman içerisinde olaya dair ayrıntılı bilgi vermeyi taahhüt etti.

Yakın zamanda popüler altcoin Aptos’un da (APT) sosyal medya hesabı ele geçirilmiş ve sahte airdrop gönderisi paylaşılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!