Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket Altcoinlerin Kökünü Kazıdı: Yüzde 60’a Varan Düşüşler İddiaları Körükledi!

Dev piyasa yapıcı DWF Labs’ın son dönemde yatırım yaptığı altcoinlerde büyük çöküş dikkat çekti.

DWF Labs’in son dönemde birçok altcoin projesine yatırım yaparak gündemde yer bulmuştu. Piyasa yapıcının yaptığı alımlar ya yükselişteki kripto paralara yönelik oldu ya da aldıktan sonra yükselişi tetikledi

Ancak çoğu DWF Labs’in yatırım yaptığı çoğu altcoin‘de birkaç gündür yaşanan sert düşüşler ortaya birçok spekülasyon atılmasına neden oldu.

DWF Labs 1 aylık süre içerisinde Frontier (FRONT),  LeverFi (LEVER), AirDAO (AMB), Bluzelle (BLZ), Space ID (ID) ve popüler meme coin FLOKI (FLOKI) yatırımları ve alımları yapmıştı.

FRONT, 3 günlük süreçte %60, LEVER %55, AMB %35, BLZ %20, FLOKI %17, ID ise %15′lik düşüş yaşadı.

Kripto para piyasasının genelinde düşüş yaşanmasına rağmen söz konusu altcoinlerde geri çekilmenin daha derin olması akıllara manipülasyon iddialarını getirdi.

Wintermute kurucu ortağı Yoann Turpin daha önce yaptığı açıklamada, net bir şekilde DWF Labs’ın adını geçirmeyen ama üstü kapalı imalarla piyasaya yapıcıyı hedef alarak bu tür aktörlerin likidite eklemek yerine piyasayı alenen manipüle ettiğini belirtmişti.

DWF Labs ise ortaya atılan bu iddialara yanıt vermekte gecikmeyerek insanların verdikleri kararlarda bağımsız olduğunu ifade etmişti. Söz konusu son düşüşlerin Turpin’in düşüncelerini destekler nitelikte olduğu düşünülüyor.

Öte yandan DWF Labs’in aynı zamanda bir piyasa yapıcı olarak altcoinlerin kontrolünü sağladığı ve likidite ekleyerek sistemin daha doğru ilerlemesi için de çalışıyor olabileceği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!