Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX ile Alameda Arasındaki 65 Milyar Dolarlık Bağlantı, Çöküşten Önce Keşfedilmişti

WSJ’nin haberine göre kripto para borsası FTX ile çalışan bir ekip, borsanın Alameda Research ile olan ilişkisinin güvenli olmadığını aylar önce keşfetti.

FTX’in ABD’deki koluyla çalışan bir ekip, borsa Kasım 2022 tarihinde batmadan önce FTX ile Alameda Research’ü birbirine bağlayan bir arka kapı olduğunu keşfetti.

Alameda Research, FTX’in sistemine yerleştirilmiş bir kod sayesinde müşterilerin fonlarını kullanarak 65 milyar dolara varan büyüklükte negatif bakiyeye sahip olabiliyordu. FTX’in diğer müşterileri, hesaplarını negatife düşüremiyordu ve böyle bir durumda tasfiye oluyorlardı.

Wall Street Journal’ın haberine göre bu arka kapı, 2021 yılında FTX U.S. tarafından satın alınan LedgerX’in ekibi tarafından keşfedildi. Ekip o sırada FTX’in uluslararası platformları için kullandığı sistemin, ABD’deki regülasyonlar için de uygun olup olmadığını kontrol ediyordu.

LedgerX’in Chief Risk Officer’ı Julie Schoening, bu arka kapının kapatılması için LedgerX’in yöneticisi Zach Dexter ile görüştü. Dexter daha sonra konuyu FTX’in mühendislik birimini yöneten Nishad Singh’e bildirdi.

Ancak WSJ’nin haberine göre bu sorun çözülmedi ve olayla ilgili kaygılarını dile getiren Schoening, Ağustos 2022’de şirketten kovuldu.

FTX ile Alameda arasındaki bu arka kapı, Bankman-Fried’ın davası için de önemli bir rol oynuyor. Birden fazla dolandırıcılık suçuyla yargılanan Bankman-Fried, suçsuz olduğunu iddia ediyor.

Bankman-Fried ile yakından çalışan Singh ise halihazırda dolandırıcılık suçunu kabul etti. Singh’in, Bankman-Fried’ın aleyhinde kilit bir tanık olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!