Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Süpermarket Zinciri, İsim Benzerliği Yüzünden Bir Kripto Para Platformuna Dava Açtı

Amerikan süpermarket zinciri Trader Joe’s, ona çok benzer bir isim kullanan bir kripto platformuna karşı yasal işlem başlattı.

Trader Joe’s, “Trader Joe” ismini kullanan kripto para platformu ile onun kurucularından Cheng Chieh Liu aleyhinde  5 Ekim’de dava açtı. Süpermarket zinciri, kripto para platformunun kasıtlı olarak kendisine bu kadar benzer bir isim kullandığını iddia ediyor.

Trader Joe’s avukatları, bu kripto para firmasının kullandığı logoya da itiraz ediyorlar. Platform, kırmızı bir şapka giyen Trader Joe’nun bir görselini logo olarak kullanıyor.

Kırmızı, aynı anda hem süpermarket zincirinin hem de Trader Joe platformunun kullandığı Avalanche platformunun ana rengi.

Davaya göre aslen Çin vatandaşı olup Singapur’da yaşayan Liu, traderjoexyz.com domain adını kayıt ettiren kişi.

Trader Joe’s avukatları, kripto para şirketinin kullandığı ismin marketin ismine “kafa karıştırıcı derecede benzer” olduğunu savunuyor.

Davacılar, platformun bu ismi kullanmak için Trader Joe’s’un onayını almadığını, platform ekibine ihtarname gönderdiklerini ancak kendilerinden yanıt alamadıklarını belirtiyorlar.

Trader Joe’s tarafı, mahkemeden kripto para firmasının bu ve benzeri cinsten isimler kullanmayı durdurmasını talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!